רשם הירושות – מידע מדוייק בשבילך!

כל מקרה של מוות של אדם קרוב כרוך בצער וביגון מרובים. לאחר ההתאוששות ממקרה המוות, מגיעים לחלק הפחות נעים אולי, ההתעסקות בירושה. במדינת ישראל קיימים כל מיני מחוזות, אשר בהם פעיל רשם הירושות, וביחד הם מהווים יחידות אינטגרליות של אפוטרופוס כליי. בשנת 1965, החלה הפעילות הענפה של לשכות הרשם לענייני ירושה, כאשר הקמת "המפעל" הכה חיוני הזה התרחשה ב- 1998. אבל מה זה בכלל אומר? מה התפקידים של רשם הירושות, והאם יש הבדלים בינו לבין הרשם לענייני ירושה? על כל זה תוכלו לקרוא במאמר שלפניכם.

 

האם רשם הירושות, במקרה של צו ירושה, זהה בתפקידו לרשם לענייני ירושה?

באופן מובהק, נוכל לומר לכם, כי התפקיד של רשם הירושות אינו זהה לתפקיד של הרשם לענייני ירושה. ולכל מי שמרים כעת גבה, ולא מבין במה דברים אמורים, נשמח להסביר. ובכן, כאשר מדובר אודות צו קיום צוואה, בתרחיש שבו מי שהלך לעולמו השאיר אחריו צוואה כתובה כחוק. כדי לאפשר קבלה של צו קיום צוואה, חייבים להגיש בקשה לקבלת צו קיום צוואה מטעם לשכת הרשם לענייני ירושה, במחוז שקשור לתחום הסמכות שבו התגורר הנפטר, כמו גם לבית הדין הדתי המוסמך באזור. 

מאידך, במקרה של צו ירושה, עליכם לדעת, כי מדובר אודות צו משפטי, לכל דבר ועניין. זהו צו שניתן מאת רשם הירושות, צו שבא להסדיר את חלוקת הירושה של הנפטר, במידה והלה לא דאג להכין צוואה מסודרת וחוקית. במסגרת צו ירושה זה לא מופיע פירוט של רכוש המנוח, כי אם מתאפיינים יורשי הנפטר, אשר מיודעים לגבי הזכויות שלהם בירושת המנוח.

מה הם התפקידים, אשר עליהם אמון רשם הירושות?

התפקידים אשר עליהם אמון רשם הירושות הם מגוונים למדי. להלן נציין את שלושת התפקידים המובילים שמבניהם. כדלקמן – 

  1. הרשם לענייני ירושה צריך לבחון היטב האם קיים תיק מהעבר על שם מי שהלך לעולמו.
  2. כמו כן, על הרשם לירושות לוודא במידה והמנוח הפקיד צוואה במקום זה או אחר.
  3. בנוסף לכך, על רשם הירושות לוודא, כי הבקשה שנמסרה עומדת בפני הדרישות של תקנות הירושה. ואם אפשר לקבל אותה, בשביל להמשיך לבדוק אותה ולעומק, ולספק לה את הטיפול המתאים ביותר.

לסיכום,

יש תהליכים שעדיף לא להתמודד עמם לבד. הדרך הנבונה היא להסתייע בשירותיו הנאמנים של עורך דין מהתחום הספציפי, אנו מזימינים אתכם לחייג אלינו לכל שאלה, אנחנו כאן עבורכם!

מזמינים אתכם לפנות אלינו לכל שאלה ולכל בקשה

×
דילוג לתוכן