על יישום חוק הירושה אמון משרד המשפטים. החוק הזה נחקק כבר בשנת 1965, ואושר בכנסת החמישית. וכוונתו להסדיר את כל ענייני הירושה, נוכח פטירתו של אדם. לפי תמצית דברי חוק הירושה, כאשר מישהו הולך לעולמו, מעבירים את כל רכושו ליורשיו החוקיים, או באם קיימת צוואה שמורה על הוראות שונות לחלוקת עיזבון המנוח. על פי חוק זה, נקבע מי יהיו יורשיו של המנוח, מי יקבל יותר, ומי יקבל פחות. החוק מאפשר להתנגד לצוואה, תוך כדי הגדרה של סיבות ההתנגדות, וכיוצא בזאת.
מה הן הזכויות של היורשים, על פי חוק הירושה?
על פי חוק הירושה, הקדימות הראשונה "לזכות" בתכתיבי הירושה היא של בני הזוג, אף של הידועים בציבור. הירושה כוללת כל מיטלטלין, לרבות רכב, אשר שייך לבני הזוג. במידה ולנפטר יש ילדים, או הורים, מחצית מהעיזבון עובר אליהם באופן אוטומטי. במידה ולמי שהלך לעולמו יש הורי הורים, כמו גם אחים, כי אז שני שליש מהעיזבון שייכים אליהם. אבל הרשו לנו לסייג את אמירתנו. שני שלישים אלו מהעיזבון תלויים בכך שבמידה וביום מותו של בעל הצוואה היה בן זוגו נשוי לו מינימום שלוש שנים, וכמו כן, הוא התגורר עם בן זוגו בנכס האמור. במידה ולא הוריש המנוח אף אחד מהקרובים, אשר צוינו להלן, כי אז כל הרכוש יועבר לבן זוגו של המנוח.
מה היא בכלל המטרה של חוק הירושה?
יש מטרה מאוד ברורה לכל העניין של חוק הירושה. לא נמתח אתכם יותר מדי, ונסבר את אוזניכם. ובכן, המטרה העיקרית של חוק הירושה באה לידי ביטוי בכך שהוא נועד להסדיר, בצורה מרוכזת, את כל התחום של דיני ירושה, עיזבון או צוואה. בנוסף לכך, חוק זה נועד להמציא פתרון הולם לכל התרחישים שסובבים נושא זה. באופן יותר ספציפי, מדובר אודות חוק שמטרתו לכונן את הדין במדינת ישראל, מן התחום של דיני הירושה האזרחיים. דיני הירושה האזרחיים באים להחליף את דיני הירושה, אשר נשארו במדינת ישראל עוד מימי המנדט הבריטי, וכן מזמני השלטון העות'מני.
לסיום,
על מנת לסייע לכם בתהליך, הקשה גם ככה, של חוק הירושה, כדאי שתמצאו עורך דין מתאים. הוא ילווה אתכם ברמה המקצועית והאישית, למן תחילת התהליך ועד לסיומו.