מחפשים שירותי נוטריון? אנחנו כאן לכל שאלה או בקשה!
איך שירותי נוטריון יכולים לעזור?
כיום, לא ניתן לקבל שירותי נוטריון אלא על ידי עורכי דין שהוסמכו לכך במיוחד מטעם משרד המשפטים במדינת ישראל. עורכי דין אלו הם בין היחידים הרשאים כחוק, לאמת, לאשר ולערוך מסמכים משפטיים מסוגים מאוד ספציפיים. למעשה, אם רוצים לאשר זהותו של חותם (כמו לדוגמה בצוואה), או "להוכיח" לבית המשפט כי המסמך (הצוואתי, במקרה זה), נחתם מרצונו החופשי של המנוח – הוספת חתימת נוטריון יכולה להוסיף אמינות למסמך המשפט. מסמכי נוטריון יכולים לשמש כראיה של ממש בפני בתי משפט או בפני רשויות אחרות – הן בארץ והן מחוצה לה.
כך שאם אנחנו רוצים להכין הסכם, בין אם הסכם ממון או צוואה וברצוננו לוודא שרשויות החוק והממשל יכבדו את הכתוב ויקבלו אותו גם אם יקום אתגר על המוסכם מן הצדדים החתומים האחרים… ביכולתנו להוסיף חתימת נוטריון במסגרת שירותי נוטריון. שכן, כשנעשה זאת, חתימת הנוטריון תבסס כי הצדדים החתומים אכן היו שם כדי לחתום ואכן עשו זאת מרצונם החופשי.
מדוע יש לנוטריון כל כך הרבה "כוח", כך שהוא הופך מסמכים "רגילים", למעין "ראיה משפטית"? בין השאר, כי כדי להפוך לנוטריון צריך לשרת זמן רב על תקן "עורך דין מן השורה" מבלי לצבור "הפרעות משמעת", או סיבות לגיטימיות שלא לקבל אישור מהוועדה המאשרת נוטריונים. כך שמי שמקבל אישור להפוך לנוטריון "ונכנס למועדון", עושה זאת לאחר קבלת אישור מוועדה שבודקת זאת. ועל כן, יש מעין סף קבלה, שמי שמצליח לעבור אותו יכול, לכאורה, לקבל יוקרה אל מול המערכת המשפטית וגורמים אחרים בממסד הן בארץ והן בעולם.
כך שהיכולת להוסיף ולקבל חתימת נוטריון על מסמכים משפטיים יכולה להוסיף להם משקל משפטי רב. דבר שיכול להיות מאוד יעיל כדי לעזור ולקיים את ההבטחה הטמונה בהם. בין אם קיום צוואה או הסכמים רלוונטיים אחרים.
כל נוטריון, במסגרת שירותי נוטריון, יכול להציע את השירותים הבאים במסגרת סעיף 7 לחוק הנוטריונים:
- לאמת חתימה על מסמך
- לאשר נכונות תרגום או העתק של מסמך
- לאמת הסכם: כמו לדוגמה, הסכם ממון. בהנחה שנחתם לפני הנישואין
- לאשר עשיית צוואה (לפי חוק הירושה) ואפילו לשמש כרשות משפטית שתחזה בעשיית הצוואה. כך שהמשקל של עשיית צוואה מול נוטריון עלול להיות שווה ערך למשקל של עשיית צוואה מול שופט ממערכת המשפט הישראלית.
עוד קצת על שירותי נוטריון
מעבר לכך שחותמת נוטריון יכולה להפוך מסמכים וחוזים לכדי מעין ראיה משפטית, לא כל עורך דין יכול לאשר כך מסמכים. על עורך הדין להיות הן אזרח ישראל, הן חבר בלשכת עורך הדין והן בעל וותק של 10 שנים לפחות. זאת מבלי לצבור עבירות שיש בהן קלון או השעיות מהלשכה. מעבר לכך, עליו לעבור השתלמויות מיוחדות. ולבסוף, על עורך הדין לבקש רישיון להיות נוטריון מוועדה היושבת במשרד המשפטים. לאחר שזו בוחנת את מסמכיו ובודקת אם יש התאמה לדעתה, הוא יכול לחתום בספר הנוטריונים, להשאיר דוגמת חתימתו ולכהן כנוטריון בהתאם.
כך שעבודה מול נוטריון, יכולה להקביל לעבודה מול רופא מומחה. שכן מדובר בעורך דין שהתמחה בנתיב משפטי כלשהו וכעת יש לו יותר להציע בפן המשפטי.
משרד עורכי הדין שלנו מכיל ערב רב של אנשי מקצוע שלכל אחד ניסיון בהתמחויות שונות. מתוך הניסיון המקצועי, קיימת הקפדה לשמור על הלקוח ולוודא מיצוי זכויותיו.
מעבר לכך, כל לקוח יכול בהחלט לצפות לקבל יחס אישי מהמשרד. קיימת הקפדה להעניק זאת כדרך הליווי הצמוד והאישי שעורכי הדין שלנו מעניקים ללקוחותיהם.
יתרה מכך, שירותי המשרד יכולים להתאים במיוחד לאנשים דוברי רוסית, שכן כל עורכי הדין במשרד מדברים את השפה. כך שיש את "יתרון הבית", ויכולת ישירה להסביר הליכים משפטיים ואספקטים שונים בדרך.
אין צורך בפערי שפה או חוסר בהירות כשאפשר להסביר בשפת האם את המתבקש.