בואו נשאל את עצמינו שאלה חשובה אודות עריכת צוואות הדדיות. כמו לכל דבר בעולם הזה, תוכלו למצוא דברים חשובים יותר וחשובים פחות בעריכת צוואות הדדית, כמו גם יתרונות וחסרונות.
אחד היתרונות של עריכת צוואות הדדיות, זה שאופן ערכית צוואות הדדיות מקנה ביטחון לבני הזוג שיישאר להם רכוש בגיל הזהב, ורק לאחר עזיבת עולם הזה, הרכוש יעבור לילדים.
מאידך יש גם דברים נוספים שכדאי לשקול כאשר עורכים צוואות אלו. חשוב לדעת שישנו קושי לבטל את הצוואה, וגם במידה וזה מתבקש מאוד, כמו למשל מקרה של השקעה בילד שעקב סיבות חיים צריך כספים בצורה דחופה ביותר.
בנוסף אחד החסרונות הגדולים במקרה של צוואות הדדיות, בנוסך גם בצוות מסוג אחר – צוואת יורש אחר יורש, בן הזוג שקיבל תחילה יכול לרוקן את העיזבון, ולא להשאיר כלום לילדים.
כתוצאה ישירה ממקרים הנ"ל מומלץ ביותר לפני עריכת צוואה, להתייעץ עם משרד עורכי דין "ליכטר רבין" שיבדוק את הנסיבות הספציפיות שלכם, ויעניק לכם ייעוץ מה מתאים לכם לנסיבות חיים הספציפיים שלכם.
אילו נסיבות יכולים להשפיע על מימוש הצוואות הדדיות?
ישנם מקרים בהם יורשים מגישים התנגדות לצוואה הדדית, למשל סיבות הבאות:
- נפגעו ממנה
- ישנה צוואת נוספת שמבטלת צוואות הדדיות, בניגוד להוראות סעיף 8א לחוק הירושה.
בנסיבות הנ"ל ישנם מספר צדדים שיכולים לטעון כי ישנו או חסר תוקף לצוואות הדדיות או במקרה נוסף טוענים שניתן לבטל אותה ודורשים לבטל אותה. בנוסף קיימות טענות נוספות להתנגדות או הגנה על צוואות הדדיות. כמו כן בהתייחס לפסיקה יכולות להיות טענות שונות שאפשר ורצוי להעלות בהתאם לנסיבות.
כפי שציינו קודם במקרים של עריכת צוואה משותפת, בדיקת צוואה שכבר נכתבה, התנגדות לקיומה ועוד נסיבות שקשורות לצוואה הדדית, מומלץ ביותר לזום התייעצות עם עו"ד מומחה לצוואות, שיש לו ניסיון מוכח במקרים הנ"ל.
חשוב לזכור שמדובר בדרך כלל בסכומים משמעותיים שיכולים להשפיע על עתידכם ועתיד הקרובים לכם.
משרד עורכי הדין "ליכטר-רבין" מעניק מענה לדוברי רוסית, אנגלית ועברית. מייסד המשרד הינו נוטריון בהכשרתו ועל פי כן יכול להעניק תוקף משפטי נוסף לצוואה, עקב חתימתו הנוטריונית. מעבר לכך, ביכולתו לתת תשומת לב מקצועית נאמנה לעריכת צוואה ומתן תוקף לחוסנה.