חוק פיצויי פיטורין

במצב של פיטורין מהעבודה, תלויה באוויר שאלת ההתפרנסות העתידית. נתחיל בכך, שפיטורין ממקום העבודה, בפרט שהם מגיעים באופן מפתיע, עשויים לתסכל ולהביא בירידה במצב הרוח, כמו גם להידרדרות המצב הכלכלי. אבל אנו אנשי הבשורות שלכם כיום. מדינת ישראל דאגה לכם, ולכן חוקק חוק פיצויי פיטורין, כבר במהלך שנת 1963. החוק של פיצויי פיטורין נועד לפצות אתכם, על כי אבדה יכולת ההשתכרות שלכם. ישנם תרחישים, שבהם הפיצויים ניתנים בתור חלק מן מענק הפרישה, אשר מוענק בשל הפסקת עבודה, מסיבה כזאת או אחרת. על פי חוק פיצויי פיטורין, נקבע כי המעסיק שלכם נדרש לשלם לכם שיפוי, במידה ואם הוא פיטר אתכם, אך לא רק. תמשיכו לקרוא ותבינו הכול.

 

האם חוק פיצויי פיטורין מגן רק על מי שפוטר ממקום עבודתו?

אנו שמחים לבשר, לכל המתפטרים ביוזמתכם, כי חוק פיצויי פיטורין מגן אף עליכם. אך יש כאן הסתייגות קלה. יש נסיבות מסוימות, אשר יזכו אתכם בפיצויי פיטורין, במיוחד אם עבדתם לפחות שנה, ואז החלטתם להתפטר. הדבר מותנה, כמובן, במידה והמעסיק שלכם הקפיד להפריש את כל סכום הפיצויים לביטוח הפנסיוני שלכם, או לחלופין לקופת הגמל שלכם, כי אז תהיו זכאים לכל הסכום שהצטבר בהם. במצבים שונים, המעסיק שלכם, לשעבר, ישלים את סכום הפיצויים, בצורה חלקית, לסכום שטרם הופרש. 

כיצד מגדיר חוק פיצויי פיטורין את סכום השיפוי שמגיע לעובדים שהפסיקו את עבודתם?

על פי חוק פיצויי פיטורין, המעסיק צריך להעביר אליכם את הסכום של הפיצויים בהתאם לזמן שבו הייתם מועסקים. דהיינו, החל משנת עבודה ברצף, ובתנאי שעבדתם רק במקום אחד. בעוד שהסכום של הפיצויים נגזר בהתאם לשכר החודשי האחרון שלכם, כפול כמות שנות הוותק שלכם במקום העבודה האחרון שלכם.

איך בדיוק מגן חוק פיצויי פיטורין על המעסיקים ועל עובדיהם?

הידעתם, כי חוק פיצויי פיטורין מגן באותו האופן על המעסיקים, כמו גם על עובדיהם, עם הבדלים קטנים, כמובן. ונתחיל את הדיון מהזווית של המעסיקים. חוק פיצויי פיטורין מגן על המעסיקים, מתוך כך שהוא קובע כי בתנאים ייחודיים, אף במידה ופוטר העובד, לא תהיה בידיו כל זכאות לקבל פיצויי פיטורין. מדובר על מקרים קיצוניים, כמו לדוגמה – באם הלך ההתנהגות של העובד חיבל במוטו של המעסיק, מה שלא מאפשר להמשיך ולהעסיק אותו. והבשורה לעובדים, חוק זה מגן עליכם במידה ופוטרתם שלא מתום לב, קרוב מאוד בטרם צלחתם עבודה של שנה, וזאת משום הרצון שלא לשאת בדמי הפיצויים שלכם. באם תצליחו להוכיח עוולה זאת, בית המשפט יפסוק לטובתכם, אף במידה ולא עבדתם שנה שלמה אצל המעסיק.

ולא נסיים בלי טיפ מאתנו,

על מנת שתצלחו את תהליך הפיטורין, ותיהנו מכל היתרונות של חוק פיצויי פיטורין, עליכם לבקש עזרה עם עורך דין בעל מוניטין. 

מזמינים אתכם לפנות אלינו לכל שאלה ולכל בקשה

דילוג לתוכן